Dominion Strategy Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Pages: [1]

Author Topic: Playing with Dark Ages and Prosperity  (Read 3964 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Chaithi

  • Herbalist
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 8
  • Respect: +3
    • View Profile
Playing with Dark Ages and Prosperity
« on: June 12, 2014, 05:24:52 pm »
0

Hello! Have a question for you all. I am making an android application that will give a random set of 10 cards based on chosen expansions.

My question comes down to Dark Ages and Prosperity when played together.

If you have multiple expansions running, you're supposed to decide whether to add Colony/Platinum for Prosperity and the Overgrown Estate/Hovel/etc from Dark Ages based on proportion of cards in the deck. They said to use the randomizer from the cards and draw one, if Prosperity, add Colony/Platinum, if Dark Ages, add Hovel, etc.

So, if you play with cards from both expansions, would you do a check for each expansion separately or just do one draw so you'd have either the prosperity cards or the dark ages cards?
Logged

Awaclus

  • Adventurer
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 11210
  • Shuffle iT Username: Awaclus
  • (´。• ω •。`)
  • Respect: +11883
    • View Profile
Re: Playing with Dark Ages and Prosperity
« Reply #1 on: June 12, 2014, 05:28:10 pm »
0

You shuffle the kingdom cards, the top card determines Colony/Platinum and the bottom card determines Shelters.
Logged
Bomb, Cannon, and many of the Gunpowder cards can strongly effect gameplay, particularly in a destructive way

The Twitch channel where I stream DominionThe YouTube channel where I make musicDownload my band's albums for free

qmech

  • Torturer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1918
  • Shuffle iT Username: qmech
  • What year is it?
  • Respect: +2315
    • View Profile
Re: Playing with Dark Ages and Prosperity
« Reply #2 on: June 12, 2014, 05:28:57 pm »
+1

Check separately.

You can do what you want, but it's fun if you sometimes get to play with Shelters and Colonies.

(You probably know this, but there are a few applications like this around already.)
Logged

Chaithi

  • Herbalist
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 8
  • Respect: +3
    • View Profile
Re: Playing with Dark Ages and Prosperity
« Reply #3 on: June 12, 2014, 05:31:45 pm »
+1

I'm sure there is. But, wanted to do it as an exercise to learn programming in android. And mine is quite simple, and some people like that. But, happy to take feature requests.

I'm pondering adding in suggested sets from the wiki and letting you randomize those.

Thank you both for the answer. I had that programmed that way, but wanted to make sure!
Logged

GendoIkari

  • Adventurer
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 8073
  • Respect: +8863
    • View Profile
Re: Playing with Dark Ages and Prosperity
« Reply #4 on: June 21, 2014, 06:28:23 pm »
0

Somewhere there's a long discussion about this. The official rules I believe say to check the top card for Prosperity, then check the next card for Dark Ages. The thing is, this actually gives slightly different odds than checking the top card for Prosperity, reshuffling, then checking the new top card for Dark Ages. I can't remember all the math at the top of my head, but ideally, if there is 1 card from each set, you would want a 10% chance of playing with Prosperity, and a 10% chance of playing with Dark Ages.
Logged
Check out my F.DS extension for Chrome! Card links; Dominion icons, and maybe more! http://forum.dominionstrategy.com/index.php?topic=13363.0

Thread for Firefox version:
http://forum.dominionstrategy.com/index.php?topic=16305.0

Kirian

  • Adventurer
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 7092
  • Shuffle iT Username: Kirian
  • An Unbalanced Equation
  • Respect: +9371
    • View Profile
Re: Playing with Dark Ages and Prosperity
« Reply #5 on: June 21, 2014, 09:34:26 pm »
0

Entirely separate from the "official" rules, but it seems to me that a kingdom of 5 Prosperity and 5 DA cards really ought to be played with Colonies and Shelters no matter what.  That's an obvious special case though; whether it applies to less cherry-picked kingdoms is a different question.
Logged
Kirian's Law of f.DS jokes:  Any sufficiently unexplained joke is indistinguishable from serious conversation.

mail-mi

  • Saboteur
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1202
  • Shuffle iT Username: mail-mi
  • Come play some Forum Mafia with us!
  • Respect: +1236
    • View Profile
Re: Playing with Dark Ages and Prosperity
« Reply #6 on: June 21, 2014, 09:39:24 pm »
0

Entirely separate from the "official" rules, but it seems to me that a kingdom of 5 Prosperity and 5 DA cards really ought to be played with Colonies and Shelters no matter what.  That's an obvious special case though; whether it applies to less cherry-picked kingdoms is a different question.
I do the "pick one random card for each" thing, unless there are 3 or more prosperity/dark ages cards, then I add colonies/shelters in automatically.
Logged
I currently imagine mail-mi wearing a dark trenchcoat and a bowler hat, hunched over a bit, toothpick in his mouth, holding a gun in his pocket.  One bead of sweat trickling down his nose.

'And what is it that ye shall hope for? Behold I say unto you that ye shall have hope through the atonement of Christ and the power of his resurrection, to be raised unto life eternal, and this because of your faith in him according to the promise." - Moroni 7:41, the Book of Mormon

enfynet

  • Torturer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1682
  • Respect: +1150
    • View Profile
    • JD's Custom Clubs
Re: Playing with Dark Ages and Prosperity
« Reply #7 on: June 21, 2014, 11:40:47 pm »
0

Recently, we've been deciding before picking the kingdom to use Colonies/Shelters, based on whomever will be player 1 that game.
Logged
"I have no special talents. I am only passionately curious."

eHalcyon

  • Adventurer
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 8689
  • Respect: +9156
    • View Profile
Re: Playing with Dark Ages and Prosperity
« Reply #8 on: June 22, 2014, 03:22:22 am »
0

Out of curiosity, is there a reason you are making your own app instead of using Dominion Shuffle?
Logged

qmech

  • Torturer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1918
  • Shuffle iT Username: qmech
  • What year is it?
  • Respect: +2315
    • View Profile
Re: Playing with Dark Ages and Prosperity
« Reply #9 on: June 22, 2014, 04:13:05 am »
+1

Out of curiosity, is there a reason you are making your own app instead of using Dominion Shuffle?

Yes.
Logged

Kirian

  • Adventurer
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 7092
  • Shuffle iT Username: Kirian
  • An Unbalanced Equation
  • Respect: +9371
    • View Profile
Re: Playing with Dark Ages and Prosperity
« Reply #10 on: June 22, 2014, 12:59:57 pm »
+2

Out of curiosity, is there a reason you are making your own app instead of using Dominion Shuffle?

Yes.

Yep.  Same reason everyone's first program is

echo("Hello world!");
Logged
Kirian's Law of f.DS jokes:  Any sufficiently unexplained joke is indistinguishable from serious conversation.

markusin

  • Cartographer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3774
  • Shuffle iT Username: markusin
  • I also switched from Starcraft
  • Respect: +2329
    • View Profile
Re: Playing with Dark Ages and Prosperity
« Reply #11 on: June 22, 2014, 08:26:01 pm »
0

Out of curiosity, is there a reason you are making your own app instead of using Dominion Shuffle?

Yes.

Yep.  Same reason everyone's first program is

echo("Hello world!");
That wouldn't pass the W3C HTML validator though.
Logged

Kirian

  • Adventurer
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 7092
  • Shuffle iT Username: Kirian
  • An Unbalanced Equation
  • Respect: +9371
    • View Profile
Re: Playing with Dark Ages and Prosperity
« Reply #12 on: June 22, 2014, 09:24:34 pm »
+1

Out of curiosity, is there a reason you are making your own app instead of using Dominion Shuffle?

Yes.

Yep.  Same reason everyone's first program is

echo("Hello world!");
That wouldn't pass the W3C HTML validator though.

Sure, but HTML isn't a programming language.
Logged
Kirian's Law of f.DS jokes:  Any sufficiently unexplained joke is indistinguishable from serious conversation.

markusin

  • Cartographer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3774
  • Shuffle iT Username: markusin
  • I also switched from Starcraft
  • Respect: +2329
    • View Profile
Re: Playing with Dark Ages and Prosperity
« Reply #13 on: June 23, 2014, 11:42:23 pm »
0

Out of curiosity, is there a reason you are making your own app instead of using Dominion Shuffle?

Yes.

Yep.  Same reason everyone's first program is

echo("Hello world!");
That wouldn't pass the W3C HTML validator though.

Sure, but HTML isn't a programming language.
Right, but...eh maybe you aren't trying to make a webpage with PHP after all.

I'd at least expect the echo for the XML version number. If not, man why are you learning PHP or whatever as your first programming language.
« Last Edit: June 23, 2014, 11:43:33 pm by markusin »
Logged

Asper

  • Governor
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4995
  • Respect: +5268
    • View Profile
Re: Playing with Dark Ages and Prosperity
« Reply #14 on: June 24, 2014, 03:22:41 pm »
0

Out of curiosity, is there a reason you are making your own app instead of using Dominion Shuffle?

Yes.

Yep.  Same reason everyone's first program is

echo("Hello world!");

Back then, i thought that was lame. Which is why i had mine say "Goodbye, cruel world!"

Ozle

  • Cartographer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3625
  • Sorry, this text is personal.
  • Respect: +3353
    • View Profile
Re: Playing with Dark Ages and Prosperity
« Reply #15 on: June 24, 2014, 03:26:45 pm »
+2

Mine said Free Kevin Flynn!
Logged
Try the Ozle Google Map Challenge!
http://forum.dominionstrategy.com/index.php?topic=7466.0

Sullying players Enjoyment of Innovation since 2013 Apparently!

markusin

  • Cartographer
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 3774
  • Shuffle iT Username: markusin
  • I also switched from Starcraft
  • Respect: +2329
    • View Profile
Re: Playing with Dark Ages and Prosperity
« Reply #16 on: June 25, 2014, 03:19:10 pm »
+2

Out of curiosity, is there a reason you are making your own app instead of using Dominion Shuffle?

Yes.

Yep.  Same reason everyone's first program is

echo("Hello world!");
This turned up today, and it turns out this is indeed used as a first program. Will you accept my apology?
Logged

Kirian

  • Adventurer
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 7092
  • Shuffle iT Username: Kirian
  • An Unbalanced Equation
  • Respect: +9371
    • View Profile
Re: Playing with Dark Ages and Prosperity
« Reply #17 on: June 26, 2014, 05:58:38 pm »
0

Out of curiosity, is there a reason you are making your own app instead of using Dominion Shuffle?

Yes.

Yep.  Same reason everyone's first program is

echo("Hello world!");
This turned up today, and it turns out this is indeed used as a first program. Will you accept my apology?

Of course. :)

I don't know that many languages very well, so I'm not sure what various languages that syntax will work with.  Pretty certain PHP and JavaScript can parse it, and possibly Perl?
Logged
Kirian's Law of f.DS jokes:  Any sufficiently unexplained joke is indistinguishable from serious conversation.

GendoIkari

  • Adventurer
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 8073
  • Respect: +8863
    • View Profile
Re: Playing with Dark Ages and Prosperity
« Reply #18 on: June 27, 2014, 12:12:17 am »
0

Out of curiosity, is there a reason you are making your own app instead of using Dominion Shuffle?

Yes.

Yep.  Same reason everyone's first program is

echo("Hello world!");
This turned up today, and it turns out this is indeed used as a first program. Will you accept my apology?

Of course. :)

I don't know that many languages very well, so I'm not sure what various languages that syntax will work with.  Pretty certain PHP and JavaScript can parse it, and possibly Perl?

No, JavaScript doesn't know "echo". The only place I've personally seen it used is in DOS/Windows batch files. I'm actually not completely sure what language they use; some form of BASIC I suppose.
Logged
Check out my F.DS extension for Chrome! Card links; Dominion icons, and maybe more! http://forum.dominionstrategy.com/index.php?topic=13363.0

Thread for Firefox version:
http://forum.dominionstrategy.com/index.php?topic=16305.0

jl8e

  • Steward
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 26
  • Respect: +43
    • View Profile
Re: Playing with Dark Ages and Prosperity
« Reply #19 on: July 02, 2014, 11:16:47 am »
0


I don't know that many languages very well, so I'm not sure what various languages that syntax will work with.  Pretty certain PHP and JavaScript can parse it, and possibly Perl?

No, JavaScript doesn't know "echo". The only place I've personally seen it used is in DOS/Windows batch files. I'm actually not completely sure what language they use; some form of BASIC I suppose.

I think DOS batch files were written in their own (very limited) language, not even as usable as BASIC.

echo’s used in Unix shell scripts, but not with that syntax.
Logged
Pages: [1]
 

Page created in 0.113 seconds with 21 queries.